Irak ve Türkiye arasında 28 Ekim 2016 tarihinde yapılan anlaşmaya göre umumi mahsus (bordo) pasaport sahiplerinin ülkeye seyahat edebilmek için vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.


Irak Vize Türleri Nedir?

Irak Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen kişiler, ülkeye gerçekleştirecekleri seyahatin amacına göre; Irak Ticari Vizesi, Irak Turistik Vize, Irak Tıbbi Tedavi Amaçlı Vize, Irak Aile Ziyareti Vizesi, Irak Öğrenci Vizesi ve Irak Transit Vizesi ile Irak Konsolosluğu'na başvurarak Irak vizesi alabilirler.

Irak Ticari Vizesi: Irak’a ticari vize alarak gitmek isteyenler, Irak’da yapılacak iş toplantılarına, konferanslara, ticari fuarlara veya sergilere katılmak isteyen kişilerin Irak Ticari Vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Irak Turistik Vize: Irak’a turistik amaçlı yapılan ziyaretler için Irak Turistik Vizesi almak zorunludur. Irak Konsolosluğu turistik seyahatler için tek girişli 10günlük Irak Turist vizesi vermektedir.

Irak Tıbbi Tedavi Amaçlı Vize: Irak Tıbbi Tedavi amaçlı yapılan ziyaretler için Irak Tıbbi Tedavi Amaçlı Vizesi almak zorunludur. Irak Konsolosluğu Tıbbi tedavi amaçlı seyahatler için tek girişli 10 günlük Irak Tıbbi Tedavi Amaçlı Vize vermektedir.  

Irak Aile Ziyareti Vizesi: Irak Aile Ziyareti amaçlı yapılan ziyaretler için Irak Aile Ziyareti Vizesi almak zorunludur. Irak Konsolosluğu aile ziyaret etmek için yapılan seyahatler için tek girişli 10 günlük Irak Tıbbi Tedavi Amaçlı Vize vermektedir

Irak Öğrenci Vizesi : Irak’a öğrenci olarak gideceklerin ise daha uzun süreli konaklayacakları göz önüne alınarak öğrenci vizesi uygulaması çıkartılmıştır. Öğrenciler Irak’a öğrenci vizeleri ile girerek oturum izinlerini de alabilmektedirler. Öğrenci vizesi alabilmek için öğrencilerin; iki adet biyometrik vesikalık fotoğraf, nüfus kayıt örneği, kimlik fotokopisi, vize başvuru formu (öğrenci tarafından doldurulacak) ve devlet görevi için belirlenmiş tutarı ödemeleri yeterli olmaktadır.

Irak'a Girmek için Hangi Evraklar Gerekli?

Pasaport ve kimlik bölümünün fotokopisi (Pasaportların seyahat tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerliliğinin olması ve en az 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.)
2 adet biometrik fotoğraf (Fotoğrafların 3X4 ölçülerinde ve beyaz fon önünde olması gerekmektedir.)
Irak vize başvuru formu
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Vukuatlı nüfus kayıt örneği
Davet mektubu
Onaylanmış gidiş/dönüş uçak bileti ve otel rezervasyonu
Banka hesap dökümü (Kaşeli ve ıslak imzalı)
Harcın yatırıldığına dair dekont
Seyahat amacını, süresini ve finansal bilgileri içeren dilekçe
Seyahat sağlık sigortası poliçesi
SGK hizmet dökümü ve maaş bordrosu (Sigortalı çalışanlar için geçerli)
Faaliyet belgesi ve imza sirküleri (İşverenler için geçerli)
Varsa araç ruhsatı, tapular ve kredi kartı bilgileri

Kategoriler: Seyahat Rehberi