0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Trabzon - Bağdat Uçak Bileti

Trabzon - Bağdat uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Trabzon Şehir Rehberi

Karadeniz Bölgesi'nin eşsiz doğasını ve tarihi kültürünü yansıtan Trabzon, bölgenin en önemli ve en büyük şehirlerinden biridir. Giresun , Rize , Bayburt ve Gümüşhane'ye komşu olan Trabzon yemyeşil dağlardan oluşan muhteşem bir şehirdir. Güney kesimdeki dağlar Karadeniz kıyılarına kadar uzanır ve dağların yüksekliği yaklaşık 2.000 metreye kadar ulaşır. 4.000 yıllık bir tarihe sahip olan Trabzon, Bizans ve Roma dönemlerine tanıklık etmiştir.Dillerin ve kültürlerin buluşma noktası haline gelen Trabzon, günümüzde bu yapısını koruyama başarmıştır. Roma, Bizans ve Osmanlı'nın tarihi mirasına şahitlik eden ve bugünün modern şehri Trabzon'u yakından görmek için Trabzon uçak bileti alarak bu şehri keşfedebilirsiniz

Trabzon’a Nasıl Gidilir?

Karadeniz bölgesinde yer alan Trabzon, Türkiye’nin kuzey kısmında yer alan turistik şehir olarak ön plana çıkmaktadır. Trabzon’a seyahat etmek için Trabzon şehrin de bulunan Trabzon Uluslararası Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Trabzon uçak bileti sayesinde Trabzon’a seyahat edebilirsiniz. 

Trabzon Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Trabzon, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Trabzon uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Trabzon’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Antik Roma döneminden Osmanlı dönemine kadar izler taşıyan Trabzon, bölgede bir ticaret merkeziydi. Orta Çağ'da bu şehir, Yunan İmparatorluğu'nun başkentiydi. Tarihi yapılar arasında Vazelon Manastırı, Kızlar Manastırı, Kaymaklı Manastırı, Aya Anna, Hagios Konstantinos, Gülbahar Hatun Camii, Trabzon Müzesi, Atatürk Köşkü ve Çakıroğlu İsmail Ağa Konağı tarihi yapılarından bazılarıdır. Surlar ve Trabzon Kalesi şehrin eski yapılarındandır. Bu duvarların büyük bir kısmı, Roma döneminden günümüze kadar dayanmıştır. Şehrin arkasındaki tepelerden deniz kenarına kadar surları görebilirsiniz. Sümela Manastırı, Orta Karadeniz'in en görkemli yapıları arasındadır. Maçka ilçesine bağlı Altındere Köyü'nde bulunan manastır sarp bir kayalık üzerine inşa edilmiştir. Karadağ eteklerindeki bu gizemli yer halk arasında Meryem Ana olarak bilinir. Yapı vadiden 300 metre yüksekliktedir.

Kentte Karadeniz Bölgesi'nin ve Trabzon'un tarihi, kültürü ve gelenekleri hakkında net bilgiler alabileceğiniz müzeler de bulunmaktadır. Trabzon Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Cevdet Sunay Müzesi ve Trabzon Müzesi önemli müzelerdir. Karadeniz bölgesi için “turizm” dediğinizde ille de deniz, kum ve güneş demek değil; bunun yerine yaylalara atıfta bulunur. Yaylalar harika doğa harikalarıdır ve her yıl yayla şenlikleri yapılır. Halk genellikle piknik ve etnik bir dans olan “ horon ” için yaylalara gider . Şolma Yaylası, Haçka Obası Yaylası, Erik Yaylası Garest Yaylası, Şekersu Yaylası, Sultan Murat Yaylası, Lapazan Yaylası ve Halsizen Yaylası görülmeye değer yerlerdendir.  Buraları Trabzon uçak bileti alarak mutlaka görmelisiniz.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Bağdat Şehir Rehberi

Irak’ın başkenti olan Bağdat aynı zamanda ülkenin en karabalık şehridir. Dicle Nehri’nin her iki yakasına da kurulmuştur. Bağdat ismi Farsça’da Tanrı anlamına gelen “bag” ve verilen anlamına gelen “dad” kelimelerinden oluşmuştur. Tanrı’nın armağanı anlamına gelmektedir. 634 yılında Müslümanlar tarafından fethedilen şehirde halen İslam hakimiyeti sürmektedir. Yazları kuru ve çok sıcak, kışları ise yumuşak ve serin olarak geçer. Ekonomisi’nin çoğunu petrol ihracatı oluşturmaktadır. Bağdat uçak bileti alarak bu şehri keşfetmeye gidebilirsiniz.

Bağdat Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bağdat, yüzyıllar boyunca İslam medeniyetinin bilim, kültür ve ticaret merkezi olmuştur. Aynı zamanda dünyanın en eski medeniyetleri olarak kabul edilen Babil, Seleukia, Medain gibi şehirlerin yakınına kurulmuştur. Halkının çoğu Arapça konuşur ve para birimi olarak Irak dinarı kullanılır. Bağdat'ta insanların birçoğu yöresel elbise olan kandura giyerler. Bağdat uçak bileti alarak tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim şehri ziyaret edebilirsiniz.

Bağdat’a Nasıl Gidilir?

Irak’ın  başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Bağdat, Kuzeyde Türkiye, doğuda İran, güneydoğuda Kuveyt, güneyde Suudi Arabistan, güneybatıda Ürdün, batıda ise Suriye ile sınır komşusudur. Bağdat’a İstanbul Havalimanı’ndan her gün uçuş gerçekleşmektedir. Karayolu ile sınırımız olmasına rağmen genellikle Bağdat uçak bileti alarak havayolu ile ulaşım tercih edilmektedir.

İstanbul-Bağdat arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Bağdat arası uçakla 2 saat 17 dakika sürmektedir. 

Bağdat  Gezilecek Yerler

Yüzyıllar boyunca bir çok medeniyeti bünyesinde barındırmış, içerisinde bir çok etnik gurubu ve kültürü yaşatmış, Irak’ın en büyük kenti Bağdat, turistler için gezip görülecek bir çok eser sunmaktadır. Gelin hep birlikte Bağdat’ta gezebileceğiniz yerleri sıralayalım…

Babil Antik Kenti: Bağdat’ın 100 kilometre dışında bulunan, Akat ve Sümerler gibi çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Babil Antik Kenti Bağdat ziyaretiniz sırasında mutlaka gitmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

Abbasi Sarayı: Abbasiler döneminden günümüze kadar ulaşan sayılı yapılardan biri olan Abbasi Sarayı görkemli yapısıyla sizi tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Günümüzde üniversite olarak kullanılan yapı Bağdat’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerden…

El Askeri Camii: Şii Müslümanlar için dünyadaki ibadetler arasındaki en önemli yapıların başında gelir. Mavi renkli çinileri ve kubbesinin altın olması bu Camii’yi diğerlerinden ayıran en önemli özellikleri arasında geliyor.

Irak Ulusal Müzesi: Bağdat’ın merkezinde bulunan Müze, Irak’ta kurulmuş veya yaşamış onlarca medeniyetin eserlerini barındırıyor. 

Bağdat’ta Ne Yenir Ne İçilir?

Orta Doğu’nun en köklü ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Bağdat, tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanında mutfağı ile de adından söz ettiriyor. Bir çok kültür ile harmanlanmış yapısı Bağdat’ın mutfak kültürüne de yansımış durumda. Peki Bağdat’ta Ne Yenir Ne İçilir? Gelin hep birlikte bu soruya cevap arayalım…

Karaharman Pilavı: Halk arasında “Firik Pilavı” olarak da bilinen Karaharman Pilavı, Buğdayların ateşte yakılmasıyla hazırlanır.

Şıhılmahşi: Kelime olarak “Dolmaların Şahı” anlamına gelen bu yemek bildiğimiz Karnıyarık yemeğinden bir farkı yok. 

Tepsi Baytinijan: Kuzu etinin patlıcana sarılmasıyla yapılan Tepsi Baytinijan, Bağdat’ta hemen hemen her restoranında bulunan bir yemektir.

Zilbiye: Genellike sabah kahvaltılarında tüketilen Zilbiye, Kıyma, soğan, tuz, baharat ve bol undan yapılır.

 

Listemizde yer almayan daha onlarca Bağdat mutfağının eşsiz yemeklerini Bağdat’ı keşfettikten sonra tatmak için Bağdat uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store