0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

İstanbul - Bağdat Uçak Bileti

İstanbul - Bağdat uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

İstanbul Şehir Rehberi

20 milyon nüfusu ile Türkiye’nin en gelişmiş ve aynı zamanda en kalabalık şehridir. İstanbul Asya ve Avrupa’yı bir birine bağlayan geçmişte ve günümüzde önem taşıyan dünya merkezidir. Asya ile Avrupa'yı hem fiziksel hem de kültürel olarak birbirine bağlayan İstanbul, tarihi yarımadası, sayısız doğal ve tarihi mekanlarıyla ön plana çıkmaktadır, Geçmişten günümüze pek çok medeniyete başkentlik yapmış ve halen dünyanın her yerinden gelen insanlara ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. İstanbul uçak bileti ile bu şehri keşfetme fırsatını kaçırmayın.

İstanbul, sosyal ve kültürel zenginlik şehridir. Dinamik ve modern bir şehir olduğu kadar tarihide büyüleyicidir. On altı asırdır kesintisiz olarak Doğu Roma (Bizans) ve Osmanlı olmak üzere iki büyük imparatorluğun başkenti olarak hizmet veren ve iki kıta arasında tam anlamıyla kurulmuş olan İstanbul, Doğu ile Batı ve Akdeniz ile Anadolu'yu harmanlayan kültür ve geleneklere sahiptir. İstanbul'u başkent yapan her medeniyet, İstanbul’a izini bırakmış ve bu şehrin kültürel bir şehir olmasında önemli rol oynamıştır.

İstanbul Gezilecek Yerler

Topkapı Sarayı: İlk olarak 15. yüzyılda Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Boğaz'ın yanındaki bu görkemli saray, 19. yüzyıla kadar Osmanlı padişahlarının egemenliklerini sürdürdüğü yerdir. Muazzam kompleks, görkemli bir şekilde dekore edilmiş odalardan oluşan yapısı, karmaşık el boyaması çini işleriyle kaplı zengin avluları ile İslam sanatının göz kamaştırıcı eserleri arasındadır.

Galata Kulesi: Galata Kulesi , boğaza bakan eski bir Ceneviz kulesidir ve tepesinde lüks bir restoran bulunmaktadır. Ziyaretçiler’in, İstanbul, Haliç ve Boğaz'ın 360 derecelik mükemmel panoramik manzarasının tadını çıkarabilecekleri muazzam bir yerdir.

Yerebatan Sarnıcı: Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un en şaşırtıcı turistik mekanlarından biridir. 12 sıra halinde 336 sütunla desteklenen bu devasa, saray benzeri yeraltı salonu, bir zamanlar Bizans imparatorları için imparatorluk su kaynağını depoluyordu. Proje Büyük Konstantin tarafından başlatılmış, ancak 6. yüzyılda İmparator Justinian tarafından tamamlanmıştır.

Dolmabahçe Sarayı: Görkemli ve süslü Dolmabahçe Sarayı, 19. yüzyılda Avrupa dekorasyonunun ve mimarisinin Osmanlı İmparatorluğu üzerindeki net etkisini göstermektedir. 1854 yılında Sultan I. Abdülmecid tarafından yaptırılan saray , padişahların ana konutu olarak Topkapı Sarayı'nın yerini almıştır

İstanbul Arkeoloji Müzesi: Türkiye'nin en önemli müzelerinden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzesi aslında üç müze: Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi. Birleştirilmiş üç müze, dünyanın dört bir yanındaki medeniyetlerden 1 milyondan fazla eseri içeriyor. 

Kariye Kilisesi: Bizans anıtlarının en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilen, fresk yüklü ve mozaikli, muhteşem bir kilisedir. Sütunlarla desteklenmiş, on altı ayrı uzun pencere ile çevrilidir ve doğal ışıkla aydınlatılmıştır. Kilisenin duvarları İncil'deki hikayeleri tasvir ediyor ve Meryem Ana'nın resimlerine sahip. Dini mutluluğu ve mimari ihtişamı en iyi şekilde aramak isteyenler için İstanbul'da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biridir.

Kapalı Çarşı: İpek giysilerden mücevhere, deri ve halıya kadar her şeyi alabileceğiniz binlerce dükkandan oluşan bu canlı çarşı, kırk huzurevi, on sekiz kapısı, altmış bir kapalı caddesi ve yirmi beş bin tam zamanlı çalışanı var. 554 yıllık çarşı, sevdikleriniz için bazı hediyelik eşyalar stoklayarak turunuzu sonlandırmak için mükemmel bir uğrak yeridir.

Gülhane Parkı: Huzur ve huzur arayan turistlerin uğrak yeri olan İstanbul'un en eski şehir parklarından biridir. Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı'nın dış bahçesini oluşturdu ve ancak kraliyet ailesi tarafından ziyaret edilebildi, ancak 16. yüzyılda halkın ziyaretine açıldı. Çocuk oyun alanı ve koşu ve dinlenme için ağaçlıklı yolları vardır.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Bağdat Şehir Rehberi

Irak’ın başkenti olan Bağdat aynı zamanda ülkenin en karabalık şehridir. Dicle Nehri’nin her iki yakasına da kurulmuştur. Bağdat ismi Farsça’da Tanrı anlamına gelen “bag” ve verilen anlamına gelen “dad” kelimelerinden oluşmuştur. Tanrı’nın armağanı anlamına gelmektedir. 634 yılında Müslümanlar tarafından fethedilen şehirde halen İslam hakimiyeti sürmektedir. Yazları kuru ve çok sıcak, kışları ise yumuşak ve serin olarak geçer. Ekonomisi’nin çoğunu petrol ihracatı oluşturmaktadır. Bağdat uçak bileti alarak bu şehri keşfetmeye gidebilirsiniz.

Bağdat Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bağdat, yüzyıllar boyunca İslam medeniyetinin bilim, kültür ve ticaret merkezi olmuştur. Aynı zamanda dünyanın en eski medeniyetleri olarak kabul edilen Babil, Seleukia, Medain gibi şehirlerin yakınına kurulmuştur. Halkının çoğu Arapça konuşur ve para birimi olarak Irak dinarı kullanılır. Bağdat'ta insanların birçoğu yöresel elbise olan kandura giyerler. Bağdat uçak bileti alarak tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim şehri ziyaret edebilirsiniz.

Bağdat’a Nasıl Gidilir?

Irak’ın  başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Bağdat, Kuzeyde Türkiye, doğuda İran, güneydoğuda Kuveyt, güneyde Suudi Arabistan, güneybatıda Ürdün, batıda ise Suriye ile sınır komşusudur. Bağdat’a İstanbul Havalimanı’ndan her gün uçuş gerçekleşmektedir. Karayolu ile sınırımız olmasına rağmen genellikle Bağdat uçak bileti alarak havayolu ile ulaşım tercih edilmektedir.

İstanbul-Bağdat arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Bağdat arası uçakla 2 saat 17 dakika sürmektedir. 

Bağdat  Gezilecek Yerler

Yüzyıllar boyunca bir çok medeniyeti bünyesinde barındırmış, içerisinde bir çok etnik gurubu ve kültürü yaşatmış, Irak’ın en büyük kenti Bağdat, turistler için gezip görülecek bir çok eser sunmaktadır. Gelin hep birlikte Bağdat’ta gezebileceğiniz yerleri sıralayalım…

Babil Antik Kenti: Bağdat’ın 100 kilometre dışında bulunan, Akat ve Sümerler gibi çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Babil Antik Kenti Bağdat ziyaretiniz sırasında mutlaka gitmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

Abbasi Sarayı: Abbasiler döneminden günümüze kadar ulaşan sayılı yapılardan biri olan Abbasi Sarayı görkemli yapısıyla sizi tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Günümüzde üniversite olarak kullanılan yapı Bağdat’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerden…

El Askeri Camii: Şii Müslümanlar için dünyadaki ibadetler arasındaki en önemli yapıların başında gelir. Mavi renkli çinileri ve kubbesinin altın olması bu Camii’yi diğerlerinden ayıran en önemli özellikleri arasında geliyor.

Irak Ulusal Müzesi: Bağdat’ın merkezinde bulunan Müze, Irak’ta kurulmuş veya yaşamış onlarca medeniyetin eserlerini barındırıyor. 

Bağdat’ta Ne Yenir Ne İçilir?

Orta Doğu’nun en köklü ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Bağdat, tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanında mutfağı ile de adından söz ettiriyor. Bir çok kültür ile harmanlanmış yapısı Bağdat’ın mutfak kültürüne de yansımış durumda. Peki Bağdat’ta Ne Yenir Ne İçilir? Gelin hep birlikte bu soruya cevap arayalım…

Karaharman Pilavı: Halk arasında “Firik Pilavı” olarak da bilinen Karaharman Pilavı, Buğdayların ateşte yakılmasıyla hazırlanır.

Şıhılmahşi: Kelime olarak “Dolmaların Şahı” anlamına gelen bu yemek bildiğimiz Karnıyarık yemeğinden bir farkı yok. 

Tepsi Baytinijan: Kuzu etinin patlıcana sarılmasıyla yapılan Tepsi Baytinijan, Bağdat’ta hemen hemen her restoranında bulunan bir yemektir.

Zilbiye: Genellike sabah kahvaltılarında tüketilen Zilbiye, Kıyma, soğan, tuz, baharat ve bol undan yapılır.

 

Listemizde yer almayan daha onlarca Bağdat mutfağının eşsiz yemeklerini Bağdat’ı keşfettikten sonra tatmak için Bağdat uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store