0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Iğdır - Erbil Uçak Bileti

Iğdır - Erbil uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Iğdır Şehir Rehberi

Ülkemizin en doğusun yer alan Iğdır, 1992 yılında Kars’tan ayrılarak il statüsüne kavuştu. Ermenistan, İran ve Azerbaycan ile sınır komşusu olması nedeniyle hem kültürel anlamda çeşitliliğe sahiptir, hem de ülkemizin üç ülkeyle sınırı olan tek şehridir. Sönmüş eski bir volkanik dağ olan Ağrı dağı, ilin İran ile sınırını belirler. Avrupa’nın da en yüksek doruğu olması nedeniyle ulusal ve uluslararası dağcıların ilgi odağı olan Büyük Ağrı Dağı, 5.165 m yüksekliğe sahip. İlde Selçuklular döneminden günümüze ulaşan Harmandöven Kervansarayı ile Karakoyunlular döneminden kalan Koçbaşı Mezarlar, görebileceğiniz yerler arasında. Piknik ve doğayla iç içe bir tatil için ise Aras Nehri kenarı tercih edilebilir.

Iğdır Gezilecek Yerler

Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi

Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesi : Bu anıt 1915-1920 tarihleri arasında bölgede yaşayan Ermeni saldırıları sembolize etmektedir ve ilgili belgeler bulundurulmaktadır. Her ay 4.000 civarında ziyaretçi müzeyi gezmektedir. 350 m² kapalı Müze 2 havuz ve 36 m yüksekliğinde 5 adet kılıçtan oluşmaktadır.

Karakale Harabesi (Ören Yeri)

Iğdır Ovası’nın batısında, Ermenistan sınırında, savunmaya elverişli bir konumda kurulmuş olan Karakale, Sürmeli Çukuru’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olup, Urartular’a belki daha da eskilere dayanır. Ancak, 1664 ve 1840 yıllarında meydana gelen depremlerde, kale duvarları tahrip olmuştur.

Meteor Çukuru

Doğubayazıt ilçesinin 35 kilometre doğusunda, Gürbulak Sınır Kapısının 2 kilometre kuzeydoğusunda yer alır. Derinlik ve büyüklük itibarıyla Alaska’daki meteor çukurundan sonra, dünyadaki ikinci büyük meteor çukurudur. 

Bu çukurun, 1892 yılında düşen büyük bir göktaşı tarafından oluşturulduğu sanılmaktadır. Çünkü derinliği 60 metreyi, çapı 35 metreyi bulan bu silindirik doğal kuyu, tersiyer kalkerlerini örten kalın ve çatlaklı bazaltlar içinde, geceleyin birdenbire açılmış, o gecenin sabahında Gülveren köyünün kaynak suları bulanık olarak akmıştır.

Tuzluca Tuz Mağaraları

Tuz mağaraları Tuzluca ilçesinde bulunmaktadır. 55 dönümlük bir araziyi kaplamaktadır. Türkiye’nin 100 yıllık tuz ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. Tünellerde bulunan havanın bir çok solunum yolu hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Günlük 60 ton tuz üretilmektedir.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Erbil Şehir Rehberi

Irak’ın Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından yönetilen Erbil, aynı zamanda bölgenin Bağdat, Basra ve Musul’dan sonra en büyük şehridir. Bağdat’a 360 km Musul’a 90 km mesafede yer alan şehir, 5 milyon nüfusuyla bölgenin en yaşanabilir şehirleri arasındadır. İlk yerleşiminin Asurlar zamanına kadar uzadığı Erbil, tarih boyunca birçok ticaret merkezinin ve ulaşım yollarının kavşak noktası haline gelmiştir. 19. yüzyıl başlarına kadar Osmanlı devletine bağlı Bağdat’ın bir kazası olarak idare edilmiş. Bölgesel Kürt Yönetimi’nin başkenti olduğunda, Irak petrol gelirlerinin yüzde 17’sini almıştır. Kent yapılan imar ve  inşa edilen yeni binalar ile modern bir görünüme ulaşmıştır.

 

Erbil Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Erbil, Irak’ın Kuzeydoğu bölgesinde yer alan Bölgesel Kürt Yönetimi’nin başkenti olan bir şehirdir. 40.643 km2 yüzölçümüne sahip olan şehrin nüfusu 5 milyona yakındır. Şehir’de genellikle Arapça ve Kürtçe dilleri kullanılır. Resmi para birimi Irak Dinarı olan Erbil, bölgenin en gelişmiş şehridir. Erbil uçak bileti alarak Erbil’i ziyaret edebilir ve şehri gezebilirsiniz.

Erbil’e Nasıl Gidilir?

Bölgesel Kürt Yönetimi’nin başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Erbil’e, İstanbul Havalimanı’ndan uçuş gerçekleşmektedir. Karayolu ile sınırımız olmasına rağmen genellikle Erbil uçak bileti alarak Erbil Uluslararası Havalimanı’na havayolu ile ulaşım tercih edilmektedir.

İstanbul-Erbil arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Erbil arası uçakla 2 saat 30 dakika sürmektedir. 

Erbil  Gezilecek Yerler

Bağdat’a 360 km Musul’a 90 km mesafede yer alan Erbil, 5 milyon nüfusuyla bölgenin en güzel ve yaşanabilir şehridir.  Anadolu’dan Bağdat’a giden önemli ticaret yolları üzerinde bulunduğu için oldukça zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olan Erbil, bölgede gezip görülmesi gereken ender yerler arasındadır. Gelin hep birlikle Erbil’de gezebileceğiniz yerlere göz atalım…

Erbil Kalesi: Erbil’in şehir merkezinde yer alan Kale, geçmişten günümüze kadar birçok savaşa tanıklık etmiştir. 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklenen yapı bölgenin en çok turist çeken yapılarının başında geliyor.

Erbil Taş Müzesi: 3 farklı devre ait taşların sergilendiği bu Müze, birbirinden değişik özellikte taşı ve kayaçları bünyesinde barındırıyor.

Sami Abdulrahman Park: 800 dönümlük büyük bir arazi üzerine kurulmuş olan  Sami Abdulrahman Park,Oyun alanları, futbol sahaları, restoranlar, kafeleri ile şehrin cazibe merkezi altındadır.

 

Erbil’e Ne Yenir Ne İçilir?

Irak’ın köklü ve birçok medeniyetin kavşak noktası olan Erbil, tarihi ve kültürel özelliklerinin yanında mutfağı ile de adından söz ettiriyor. Birçok kültür ile harmanlanmış yapısı Erbil’in mutfak kültürüne de yansımış durumda. Peki Erbil’de Ne Yenir Ne İçilir? Gelin hep birlikte bu soruya cevap arayalım…

Erbil Kebabı: Patates, kıyma ve maydanozla hazırlanan Erbil Kebabı, bölgede bulunan tüm restoranların menüsünde bulunabilir. Köfte gibi kızartılarak pişirilen Erbil Kebabı bölgede en çok tercih edilen lezzetler arasında bulunuyor.

Salatalık Dolması:  Salatalığın içinin oyularak içine bildiğimiz dolma harcı konularak pişirilir. Erbil mutfağında oldukça çok tüketilen bu dolma türü farklı lezzet arayanların vazgeçilmezi konumunda.

Küpe: Bağırsak ve işkembe temizlendikten sonra hazırlanan Küpe, şırdan ve mumbar türünde olan yemektir.

Kubbe Çorbası: Kıymadan yapılan minik köfteler çorbanın içine atılarak birlikte

 

Listemizde yer almayan daha onlarca Erbil mutfağının eşsiz yemeklerini Erbil’i keşfettikten sonra tatmak için Erbil uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

 

 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store