0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Erbil - Kazablanka Uçak Bileti

Erbil - Kazablanka uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Erbil Şehir Rehberi

Irak’ın Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından yönetilen Erbil, aynı zamanda bölgenin Bağdat, Basra ve Musul’dan sonra en büyük şehridir. Bağdat’a 360 km Musul’a 90 km mesafede yer alan şehir, 5 milyon nüfusuyla bölgenin en yaşanabilir şehirleri arasındadır. İlk yerleşiminin Asurlar zamanına kadar uzadığı Erbil, tarih boyunca birçok ticaret merkezinin ve ulaşım yollarının kavşak noktası haline gelmiştir. 19. yüzyıl başlarına kadar Osmanlı devletine bağlı Bağdat’ın bir kazası olarak idare edilmiş. Bölgesel Kürt Yönetimi’nin başkenti olduğunda, Irak petrol gelirlerinin yüzde 17’sini almıştır. Kent yapılan imar ve  inşa edilen yeni binalar ile modern bir görünüme ulaşmıştır.

 

Erbil Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Erbil, Irak’ın Kuzeydoğu bölgesinde yer alan Bölgesel Kürt Yönetimi’nin başkenti olan bir şehirdir. 40.643 km2 yüzölçümüne sahip olan şehrin nüfusu 5 milyona yakındır. Şehir’de genellikle Arapça ve Kürtçe dilleri kullanılır. Resmi para birimi Irak Dinarı olan Erbil, bölgenin en gelişmiş şehridir. Erbil uçak bileti alarak Erbil’i ziyaret edebilir ve şehri gezebilirsiniz.

Erbil’e Nasıl Gidilir?

Bölgesel Kürt Yönetimi’nin başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Erbil’e, İstanbul Havalimanı’ndan uçuş gerçekleşmektedir. Karayolu ile sınırımız olmasına rağmen genellikle Erbil uçak bileti alarak Erbil Uluslararası Havalimanı’na havayolu ile ulaşım tercih edilmektedir.

İstanbul-Erbil arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Erbil arası uçakla 2 saat 30 dakika sürmektedir. 

Erbil  Gezilecek Yerler

Bağdat’a 360 km Musul’a 90 km mesafede yer alan Erbil, 5 milyon nüfusuyla bölgenin en güzel ve yaşanabilir şehridir.  Anadolu’dan Bağdat’a giden önemli ticaret yolları üzerinde bulunduğu için oldukça zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olan Erbil, bölgede gezip görülmesi gereken ender yerler arasındadır. Gelin hep birlikle Erbil’de gezebileceğiniz yerlere göz atalım…

Erbil Kalesi: Erbil’in şehir merkezinde yer alan Kale, geçmişten günümüze kadar birçok savaşa tanıklık etmiştir. 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklenen yapı bölgenin en çok turist çeken yapılarının başında geliyor.

Erbil Taş Müzesi: 3 farklı devre ait taşların sergilendiği bu Müze, birbirinden değişik özellikte taşı ve kayaçları bünyesinde barındırıyor.

Sami Abdulrahman Park: 800 dönümlük büyük bir arazi üzerine kurulmuş olan  Sami Abdulrahman Park,Oyun alanları, futbol sahaları, restoranlar, kafeleri ile şehrin cazibe merkezi altındadır.

 

Erbil’e Ne Yenir Ne İçilir?

Irak’ın köklü ve birçok medeniyetin kavşak noktası olan Erbil, tarihi ve kültürel özelliklerinin yanında mutfağı ile de adından söz ettiriyor. Birçok kültür ile harmanlanmış yapısı Erbil’in mutfak kültürüne de yansımış durumda. Peki Erbil’de Ne Yenir Ne İçilir? Gelin hep birlikte bu soruya cevap arayalım…

Erbil Kebabı: Patates, kıyma ve maydanozla hazırlanan Erbil Kebabı, bölgede bulunan tüm restoranların menüsünde bulunabilir. Köfte gibi kızartılarak pişirilen Erbil Kebabı bölgede en çok tercih edilen lezzetler arasında bulunuyor.

Salatalık Dolması:  Salatalığın içinin oyularak içine bildiğimiz dolma harcı konularak pişirilir. Erbil mutfağında oldukça çok tüketilen bu dolma türü farklı lezzet arayanların vazgeçilmezi konumunda.

Küpe: Bağırsak ve işkembe temizlendikten sonra hazırlanan Küpe, şırdan ve mumbar türünde olan yemektir.

Kubbe Çorbası: Kıymadan yapılan minik köfteler çorbanın içine atılarak birlikte

 

Listemizde yer almayan daha onlarca Erbil mutfağının eşsiz yemeklerini Erbil’i keşfettikten sonra tatmak için Erbil uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

 

 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Kazablanka Şehir Rehberi

Fas'ın orta-batı kesiminde, Atlantik Okyanusu sınırında yer alan Kazablanka, Fas'ın en büyük şehridir. Aynı zamanda Mağrip'in en büyük şehri ve hem ekonomik hem de demografik olarak Afrika'nın en büyük ve en önemli şehirlerinden biridir. Kazablanka, Fas'ın ana limanı ve kıtanın en büyük finans merkezlerinden biridir. 2014 nüfus tahminine göre şehrin nüfusu kentsel alanda yaklaşık 3,35 milyon’dur. Dünyanın en büyük yapay limanına ev sahipliği yapan Kazablanka: Fas'ın dış ticaretinin çoğunu elinde tutmaktadır. Kazablanka uçak bileti alarak  Fas’ın en büyük şehri Kazablanka’ya gidebilirsiniz.

Kazablanka Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Fas'ın geri kalanında olduğu gibi  , Kazablanka'da iki resmi dil vardır 2 ; Arapça ve Tamazight (Berberi olarak da bilinir). En yaygın olarak konuşulan Avrupa dili Fransızcadır, ancak çoğu insan İngilizce de konuşmatadır. Para birimi Fas Dirhem’i olan Kazablanka, ortaçağ mimarisinin ve atmosferik çarşıların ana cazibe merkezleri’ni bünyesinde barındırmaktadır. Kazablanka uçak bileti ile bu tarihi, kültürel şehri gezmenizi öneririz.

Kazablanka’ya Nasıl Gidilir?

Fas'ın orta-batı kesiminde, Atlantik Okyanusu sınırında yer alan Kazablanka, coğrafi özellikleri sayesinde çağlar boyunca her zaman önemli bir şehir olmuştur. Türkiye’den sadece havayolu ile ulaşılabilen şehire Kazablanka uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz.

İstanbul- Kazablanka arası uçakla kaç saat?

İstanbul- Kazablanka arası uçakla 5 saat 17 dakika sürmektedir. 

Kazablanka Gezilecek Yerler

Yüzyıllar boyunca bir çok medeniyeti bünyesinde barındırmış, içerisinde bir çok etnik gurubu ve kültürü yaşatmış, Fas’ın en büyük kenti Kazablanka, coğrafi özellikleri sayesinde çağlar boyunca her zaman önemli bir şehir olmuştur. Bugün şehir, hem kültürel hem de ekonomik olarak Afrika'nın en önde gelen şehirlerinden biridir. Kazablanka, her yıl dünyanın her yerinden milyonlarca turisti çekmektedir.

Hassan II Camii: Hassan II Camii veya Grande Mosquée Hassan II, Fas'ın Kazablanka şehrinde bir camidir. Fas'ın en büyük ve dünyanın 13. büyük camisidir. Minaresi 210 metre (689 ft) ile dünyanın en yükseğidir.1993 yılında tamamlanan bina, Michel Pinseau tarafından tasarlanmış ve Bouygues tarafından yapılmıştır.

Sindibad Parkı:  Kazablanka şehrinin kalbinde, eşsiz bir doğal mirasa sahip yeşil bir vahayı barındırır.

Museum of Moroccan Judaism:  Fas Yahudiliği Müzesi, Fas'ın Kazablanka'daki Oasis semtinde bir Yahudi müzesidir. 1997 yılında kurulan bu müze, Arap dünyasında Yahudiliğe adanmış tek müzedir.

Kazablanka Katedrali: Kazablanka katedrali, Kazablanka cathédrale sacré - cœur olarak da anılan Hristiyan Katolik Katedrali idi. Kazablanka'da 1930'da inşaatına başlanan katedral hizmetini 1956'da Fas'ın Fransız ve İspanyol himayelerinden çıkması ile hizmete son vermiştir.

 

Kazablanka’da Ne Yenir Ne İçilir?

Fas mutfağı, Akdeniz kıyılarına özgü çok çeşitli meyve ve sebzeleri kullanırken Berberi, Mağribi ve Arap etkileri ile harmanlanmıştır. Fas'taki yemekler, tarçın, kimyon, zerdeçal, zencefil, biber, safran ve kırmızı biber gibi popüler tatlarla diğerler Afrika ülkelerinden daha baharatlıdır.

Tajine: Tajine, aynı zamanda yemeğin pişirildiği toprak çanağın adıdır. Geleneksel olarak, kuzu, tavuk veya balık ile soğan, zeytin, badem, domates, ve kuru meyvelerin karışımından yapılan bir tür güveçtir.

Kuskus: Kazablanka, mutfağının temel bir öğesidir ve et veya sebze güveç ile servis edilen bir irmik yemeğidir.

Listemizde yer almayan daha onlarca Kazablanka mutfağının eşsiz yemeklerini Kazablanka’yı keşfettikten sonra tatmak için Kazablanka uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store