0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Bağdat - Ordu Uçak Bileti

Bağdat - Ordu uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Bağdat Şehir Rehberi

Irak’ın başkenti olan Bağdat aynı zamanda ülkenin en karabalık şehridir. Dicle Nehri’nin her iki yakasına da kurulmuştur. Bağdat ismi Farsça’da Tanrı anlamına gelen “bag” ve verilen anlamına gelen “dad” kelimelerinden oluşmuştur. Tanrı’nın armağanı anlamına gelmektedir. 634 yılında Müslümanlar tarafından fethedilen şehirde halen İslam hakimiyeti sürmektedir. Yazları kuru ve çok sıcak, kışları ise yumuşak ve serin olarak geçer. Ekonomisi’nin çoğunu petrol ihracatı oluşturmaktadır. Bağdat uçak bileti alarak bu şehri keşfetmeye gidebilirsiniz.

Bağdat Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bağdat, yüzyıllar boyunca İslam medeniyetinin bilim, kültür ve ticaret merkezi olmuştur. Aynı zamanda dünyanın en eski medeniyetleri olarak kabul edilen Babil, Seleukia, Medain gibi şehirlerin yakınına kurulmuştur. Halkının çoğu Arapça konuşur ve para birimi olarak Irak dinarı kullanılır. Bağdat'ta insanların birçoğu yöresel elbise olan kandura giyerler. Bağdat uçak bileti alarak tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim şehri ziyaret edebilirsiniz.

Bağdat’a Nasıl Gidilir?

Irak’ın  başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Bağdat, Kuzeyde Türkiye, doğuda İran, güneydoğuda Kuveyt, güneyde Suudi Arabistan, güneybatıda Ürdün, batıda ise Suriye ile sınır komşusudur. Bağdat’a İstanbul Havalimanı’ndan her gün uçuş gerçekleşmektedir. Karayolu ile sınırımız olmasına rağmen genellikle Bağdat uçak bileti alarak havayolu ile ulaşım tercih edilmektedir.

İstanbul-Bağdat arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Bağdat arası uçakla 2 saat 17 dakika sürmektedir. 

Bağdat  Gezilecek Yerler

Yüzyıllar boyunca bir çok medeniyeti bünyesinde barındırmış, içerisinde bir çok etnik gurubu ve kültürü yaşatmış, Irak’ın en büyük kenti Bağdat, turistler için gezip görülecek bir çok eser sunmaktadır. Gelin hep birlikte Bağdat’ta gezebileceğiniz yerleri sıralayalım…

Babil Antik Kenti: Bağdat’ın 100 kilometre dışında bulunan, Akat ve Sümerler gibi çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Babil Antik Kenti Bağdat ziyaretiniz sırasında mutlaka gitmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

Abbasi Sarayı: Abbasiler döneminden günümüze kadar ulaşan sayılı yapılardan biri olan Abbasi Sarayı görkemli yapısıyla sizi tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Günümüzde üniversite olarak kullanılan yapı Bağdat’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerden…

El Askeri Camii: Şii Müslümanlar için dünyadaki ibadetler arasındaki en önemli yapıların başında gelir. Mavi renkli çinileri ve kubbesinin altın olması bu Camii’yi diğerlerinden ayıran en önemli özellikleri arasında geliyor.

Irak Ulusal Müzesi: Bağdat’ın merkezinde bulunan Müze, Irak’ta kurulmuş veya yaşamış onlarca medeniyetin eserlerini barındırıyor. 

Bağdat’ta Ne Yenir Ne İçilir?

Orta Doğu’nun en köklü ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Bağdat, tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanında mutfağı ile de adından söz ettiriyor. Bir çok kültür ile harmanlanmış yapısı Bağdat’ın mutfak kültürüne de yansımış durumda. Peki Bağdat’ta Ne Yenir Ne İçilir? Gelin hep birlikte bu soruya cevap arayalım…

Karaharman Pilavı: Halk arasında “Firik Pilavı” olarak da bilinen Karaharman Pilavı, Buğdayların ateşte yakılmasıyla hazırlanır.

Şıhılmahşi: Kelime olarak “Dolmaların Şahı” anlamına gelen bu yemek bildiğimiz Karnıyarık yemeğinden bir farkı yok. 

Tepsi Baytinijan: Kuzu etinin patlıcana sarılmasıyla yapılan Tepsi Baytinijan, Bağdat’ta hemen hemen her restoranında bulunan bir yemektir.

Zilbiye: Genellike sabah kahvaltılarında tüketilen Zilbiye, Kıyma, soğan, tuz, baharat ve bol undan yapılır.

 

Listemizde yer almayan daha onlarca Bağdat mutfağının eşsiz yemeklerini Bağdat’ı keşfettikten sonra tatmak için Bağdat uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Ordu Şehir Rehberi

Ordu, 200.000'den fazla nüfusu ile Türkiye'nin en önemli kıyı kentlerinden biridir. Şehir, ülkenin en kuzeyinde yer alır ve Samsun, Tokat, Sivas ve Giresun illeri ile  komşudur. Fındık üretiminin merkezi olan ve 'dünyanın fındık başkenti' olarak kabul edilir. Ordu, maviyle yeşilin buluştuğu doğal bir cennettir. Bölgenin en uzun deniz kıyısına ve en temiz kumuna sahip olması nedeniyle deniz turizmi için geniş imkanlar sağlamaktadır. Ordu uçak bileti alarak Karadeniz’in bu eşsiz şehrini gezebilirsiniz.

Ordu’ya Nasıl Gidilir?

Karadeniz bölgesinde yer alan Ordu, Türkiye’nin Karadeniz kısmında yer alan, ve fındığıyla ön plana çıkan şehirdir. Ordu’ya seyahat etmek için Ordu ve Giresun şehirleri arasında bulunan Ordu-Giresun Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Ordu uçak bileti sayesinde Ordu’ya seyahat edebilirsiniz. 

Ordu Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Ordu, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Ordu uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Ordu’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Boztepe: Boztepe, Ordu'nun en çok ziyaret edilen turizm destinasyonudur. Tepe, şehrin muhteşem manzarasını sunar ve muhteşem bir teleferik yolculuğu ile ulaşılabilir. Boztepe, geleneksel çay ve hamur işlerinin tadını çıkarabileceğiniz birçok tesise sahiptir. 

Paşaoğlu Konağı: Paşaoğlu Konağı 1896 yılında inşa edilmiş olup, 1987 yılından beri etnografya müzesi olarak hizmet vermektedir. Konak, 19. yüzyılda Türk Mimarisinin harika bir örneğidir . 

Taşbaşı Kilisesi: Taşbaşı Kilisesi, 1853 yılında inşa edilmiş ve Karadeniz kıyısında yer almaktadır. Kilise, 1937'den 1977'ye kadar hapishane olarak kullanıldı.

Yason Burnu: Ordu'nun popüler tarihi ve doğal bir cazibe merkezidir ve dünya çapında birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Cape Jason, tarihi kilisesi ve muhteşem gün batımları ile ünlüdür. Saha Perşembe ilçesinde şehir merkezine 28 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.   

Bolaman Kalesi: Bolaman Kalesi 13 sırasında Trabzon İmparatorluğu tarafından askeri bileşik olarak kullanılan inci yüzyılda. 18 yılında inci yüzyılda kale bir konak dönüştü. Kale, şimdi Ordu'nun yöresel tariflerini sunan bir restorana ev sahipliği yapıyor. Bolaman Kalesi, Fatsa ilçesi yakınlarında şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Ordu’da Ne Yenir?

Ordu denilince akla tüm Karadeniz sahil kentlerinde olduğu gibi balık gelir. Balık dışında, keşkek , buharda pişmiş hamsi, kızarmış mısır pane hamsi, su böreği, mısır ekmeği, mantar kızartması ( tirmit ), kızarmış turşu (fasulye turşusu, kiraz turşusu) ve mıhlama gibi yemekler sıralanabilir

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store