0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Bağdat - Bakü Uçak Bileti

Bağdat - Bakü uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Bağdat Şehir Rehberi

Irak’ın başkenti olan Bağdat aynı zamanda ülkenin en karabalık şehridir. Dicle Nehri’nin her iki yakasına da kurulmuştur. Bağdat ismi Farsça’da Tanrı anlamına gelen “bag” ve verilen anlamına gelen “dad” kelimelerinden oluşmuştur. Tanrı’nın armağanı anlamına gelmektedir. 634 yılında Müslümanlar tarafından fethedilen şehirde halen İslam hakimiyeti sürmektedir. Yazları kuru ve çok sıcak, kışları ise yumuşak ve serin olarak geçer. Ekonomisi’nin çoğunu petrol ihracatı oluşturmaktadır. Bağdat uçak bileti alarak bu şehri keşfetmeye gidebilirsiniz.

Bağdat Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bağdat, yüzyıllar boyunca İslam medeniyetinin bilim, kültür ve ticaret merkezi olmuştur. Aynı zamanda dünyanın en eski medeniyetleri olarak kabul edilen Babil, Seleukia, Medain gibi şehirlerin yakınına kurulmuştur. Halkının çoğu Arapça konuşur ve para birimi olarak Irak dinarı kullanılır. Bağdat'ta insanların birçoğu yöresel elbise olan kandura giyerler. Bağdat uçak bileti alarak tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim şehri ziyaret edebilirsiniz.

Bağdat’a Nasıl Gidilir?

Irak’ın  başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Bağdat, Kuzeyde Türkiye, doğuda İran, güneydoğuda Kuveyt, güneyde Suudi Arabistan, güneybatıda Ürdün, batıda ise Suriye ile sınır komşusudur. Bağdat’a İstanbul Havalimanı’ndan her gün uçuş gerçekleşmektedir. Karayolu ile sınırımız olmasına rağmen genellikle Bağdat uçak bileti alarak havayolu ile ulaşım tercih edilmektedir.

İstanbul-Bağdat arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Bağdat arası uçakla 2 saat 17 dakika sürmektedir. 

Bağdat  Gezilecek Yerler

Yüzyıllar boyunca bir çok medeniyeti bünyesinde barındırmış, içerisinde bir çok etnik gurubu ve kültürü yaşatmış, Irak’ın en büyük kenti Bağdat, turistler için gezip görülecek bir çok eser sunmaktadır. Gelin hep birlikte Bağdat’ta gezebileceğiniz yerleri sıralayalım…

Babil Antik Kenti: Bağdat’ın 100 kilometre dışında bulunan, Akat ve Sümerler gibi çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Babil Antik Kenti Bağdat ziyaretiniz sırasında mutlaka gitmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

Abbasi Sarayı: Abbasiler döneminden günümüze kadar ulaşan sayılı yapılardan biri olan Abbasi Sarayı görkemli yapısıyla sizi tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Günümüzde üniversite olarak kullanılan yapı Bağdat’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerden…

El Askeri Camii: Şii Müslümanlar için dünyadaki ibadetler arasındaki en önemli yapıların başında gelir. Mavi renkli çinileri ve kubbesinin altın olması bu Camii’yi diğerlerinden ayıran en önemli özellikleri arasında geliyor.

Irak Ulusal Müzesi: Bağdat’ın merkezinde bulunan Müze, Irak’ta kurulmuş veya yaşamış onlarca medeniyetin eserlerini barındırıyor. 

Bağdat’ta Ne Yenir Ne İçilir?

Orta Doğu’nun en köklü ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Bağdat, tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanında mutfağı ile de adından söz ettiriyor. Bir çok kültür ile harmanlanmış yapısı Bağdat’ın mutfak kültürüne de yansımış durumda. Peki Bağdat’ta Ne Yenir Ne İçilir? Gelin hep birlikte bu soruya cevap arayalım…

Karaharman Pilavı: Halk arasında “Firik Pilavı” olarak da bilinen Karaharman Pilavı, Buğdayların ateşte yakılmasıyla hazırlanır.

Şıhılmahşi: Kelime olarak “Dolmaların Şahı” anlamına gelen bu yemek bildiğimiz Karnıyarık yemeğinden bir farkı yok. 

Tepsi Baytinijan: Kuzu etinin patlıcana sarılmasıyla yapılan Tepsi Baytinijan, Bağdat’ta hemen hemen her restoranında bulunan bir yemektir.

Zilbiye: Genellike sabah kahvaltılarında tüketilen Zilbiye, Kıyma, soğan, tuz, baharat ve bol undan yapılır.

 

Listemizde yer almayan daha onlarca Bağdat mutfağının eşsiz yemeklerini Bağdat’ı keşfettikten sonra tatmak için Bağdat uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Bakü Şehir Rehberi

Azerbaycan’ın başkenti olan Bakü “Kafkaslar’ın Başkenti” olarak ön plana çıkmaktadır. Kafkasya’nın en büyük ve en önemli şehridir. Kütlür ve ticaret merkezi olmanın yanı sıra Hazar Denizi kıyısında bulunan en büyük limana da ev sahipliği yapmaktadır. Bakü şehir olarak üç farklı kısıma ayrılmaktadır. Bunlardan ilki “İçeri Şehir” olarak da bilinen eski ve tarihi yapıların olduğu yer, Sovyet döneminden kalma yapıların olduğu yer ve yeni, modern binaların olduğu yerler olarak ayrılmıştır. Görülmeye değer bir çok yapıtı görmek ve bu eşsiz güzellikte ki şehire sadece nüfus cüzdanı ve Bakü uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz.

Bakü Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bakü uçak bileti alıp Bakü’ye seyahat edenlerin Bakü hakkında bilmesi gereken şeylerin başında, Bakü Kafkasya bölgesinde bulunan 2130 km² yüz ölçümüne sahip, şehirde yaşayanların çoğunun Azerbaycan Türkü olduğunu bilmesi gerekir. Şehirde genellikle Azerbaycan Türkçesi kullanılır. Ilıman bir iklime sahip olan Bakü’de toplam 2,293,700 kişi yaşamaktadır. Şehirde bulunan Haydar Aliyev Havalimanı’na Bakü uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz.
 

Bakü’ye Nasıl Gidilir?

Kafkasya bölgesinde yer alan Bakü, Kafkasların en büyük ve Azerbaycan’ın başkenti olarak ön plana çıkmaktadır. Bakü’ye seyahat etmek için Bakü şehrin de bulunan Haydar Aliyev Havalimanı kullanabilirsiniz. Alacağınız Bakü uçak bileti sayesinde Türk Havayolu Şirketleri veya Azerbaycan’ın ulusal hava yolu şirketi olan Azal’dan Bakü uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz. Eğer tren ile gitmek isterseniz. Türkiye üzerinden herhangi bir yolcu treni Bakü’ye gitmemektedir. Fakat Rusya Federasyonu’ndan düzenli olarak Moskava-Bakü arası gece tren seferleri düzenlenmektedir.

Türkiye-Bakü arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Bakü arası uçakla 2 saat 45 dakika sürmektedir. 

Bakü Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek ticaret merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Bakü, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Bakü uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Bakü’de nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Alev Kuleleri: Bakü’de bulunan toplamda 3 binadan oluşan bu kuleler 2013 yılında En iyi Otel ve Turizm Kompleksi ödülünü almıştır. Dış kaplamasının tamamı LED ekranlarla kaplıdır. Bakü’nün en uzun binaları olan Kuleler, içerisinde apartmanlardan otellere ve ofislere kadar birçok şeyi barındırmaktadır. Görenleri ve gezenleri kendine hayran bırakan kompleks Bakü’de mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. 

Kız Kalesi: İçeri Şehir olarak adlandırılan Azerbaycan’ın sembol simgelerinden biri haline gelmiş olan Kız Kalesi içinde ki Şirvanşahlar Sarayı ile birlikte UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmiştir.

Şirvanşahlar Sarayı: UNESCO tarafından da güzelliği tescillenen sarayda toplam 52 oda vardır. Şah’ın ailesi için bir türbe ve hamam vardır. İç kısımlarında ise 34 basamak merdiven ile inilen yer altı su deposu bulunmaktadır.

Bibi-Heybet Camii: Kafkaslarda bulunan İslam mimarisinin en güzel yansımalarından biridir. Ukeyma Hanum türbesi ile birlikte Bakü’de Müslümanlar için önemli bir merkez haline gelmiştir.

Letif Kerimov Halı Müzesi: Azerbaycan’ın dünya çapına ünü yayılmış ender zanaatlardan biride halıcılık ve dokumacılıktır. Halı sanatının başkentinde bulunan Halı Müzesi Bakü’nün en çok ziyaret edilen müzelerinden biridir. İçerisinde tam tamına 6.000 halı sergilenmektedir. Müze ismini Bakü’nün ünlü halıcısı Letif Kerimov’dan almaktadır.

Bakü Bulvarı: Hazar Denizi’nin sahiline doğru paralel uzanan Batı ve Doğu yönüne doğru ilerleyen bulvar Bakü Şehri için bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Bulvar boyunca Bakü Kristal Salon, Bakü Dönme Dolap, Azerbaycan Halı Müzesi’nin yeni binası, Park Bulvar Alışveriş Merkezi, Bakü İş Merkezi ve çeşitli heykeller size eşlik edecektir.

Çamur Volkanları: Dünyadaki çamur volkanlarının üçte birine sahip olan Bakü, bu çamur volkanları sayesinde bir çok turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Minyatür Kitap Müzesi: Bakü’de bulunan bu minyatür Kitap müzesi, Dünyanın ilk ve tek minyatür kitap müzesidir. İçinde bulunan kitap koleksiyonu’ndan ve bu özelliğinden dolayı Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştir. 7,7 santimetreden küçük, 5,600 kitap sergilenmektedir.

Belirtmiş olduğumuz alanların yanı sıra Bakü gezilecek ve görülecek pek çok yerin olduğunu dile getirebiliriz. Hemen sizlere maddeler halinde listeleyelim.

  • Azerbaycan Edebiyatı Müzesi
  • Yanar Dağ
  • Ateşgah – Ateş Tapınağı
  • Devlet Bayrağı Meydanı
  • Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Merkezi
  • Bakü Televizyon Kulesi
  • Targovi Caddesi

Bakü'de Ne Yenir Ne İçilir?

Kafkasların büyülü şehirlerinden Bakü tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra mutfağı bakımından da adından söz ettiriyor. Zengin yemekleri ile kültürel birikimini harmanlayan Bakü mutfağı lezzet tutkunları için vazgeçilmez bir yer. Peki Bakü’de Ne yenir Ne içilir? Gelin hep birlikte bu soruya cevap arayalım…

Duşbara: Bakü’de oldukça meşhur olan bu çorba çeşidi. İçine isteğinize göre peynir ve kıyma koyarak pişirilir. Şekil bakımından Mantıya benzeyen Duşbara Bakü’de tadılması gereken yemeklerden biri.

Azeri Plovu: Genellikle özel günlerin vazgeçilmezi olan Azeri Plov’u bildiğimiz pirinç pilavına, kuru üzüm, kuru kayısı, ve kızartılmış tavuk veya kuzu etkinin katılıp dinlendirilmesiyle yapılıyor.

Bakü Baklavası: Geleneksel baklava usulü ile açılıp içerisine şerbet yerine safran dökülüyor. Bakü’yü ziyaret edip bu enfes tatlıyı tatmadan geri dönmeyin.

Piti Aşı: Bakü’de soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan Pitti Aşı, içerisine nohut, et gibi malzemelerin birleştirip güveç kaplara konulmasıyla pişiriliyor.

Levengi: Tavuk eti, Salça, ceviz ve soğanlı iç harcının içine doldurulup tandırda pişirilerek servis edildiği yemektir.

Şekerbura: Genellikle özel günlerde ve Nevruz kutlamalarında yapılan yumuşak tatlıdır. İçinde bulunan fındık ile lezzet severlerin damağına hitap etmektedir.

Listemizde yer almayan daha onlarca Bakü mutfağının eşsiz yemeklerini Bakü’yü keşfettikten sonra tatmak için Bakü uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store