0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Bağdat - Ankara Uçak Bileti

Bağdat - Ankara uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Bağdat Şehir Rehberi

Irak’ın başkenti olan Bağdat aynı zamanda ülkenin en karabalık şehridir. Dicle Nehri’nin her iki yakasına da kurulmuştur. Bağdat ismi Farsça’da Tanrı anlamına gelen “bag” ve verilen anlamına gelen “dad” kelimelerinden oluşmuştur. Tanrı’nın armağanı anlamına gelmektedir. 634 yılında Müslümanlar tarafından fethedilen şehirde halen İslam hakimiyeti sürmektedir. Yazları kuru ve çok sıcak, kışları ise yumuşak ve serin olarak geçer. Ekonomisi’nin çoğunu petrol ihracatı oluşturmaktadır. Bağdat uçak bileti alarak bu şehri keşfetmeye gidebilirsiniz.

Bağdat Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bağdat, yüzyıllar boyunca İslam medeniyetinin bilim, kültür ve ticaret merkezi olmuştur. Aynı zamanda dünyanın en eski medeniyetleri olarak kabul edilen Babil, Seleukia, Medain gibi şehirlerin yakınına kurulmuştur. Halkının çoğu Arapça konuşur ve para birimi olarak Irak dinarı kullanılır. Bağdat'ta insanların birçoğu yöresel elbise olan kandura giyerler. Bağdat uçak bileti alarak tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim şehri ziyaret edebilirsiniz.

Bağdat’a Nasıl Gidilir?

Irak’ın  başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Bağdat, Kuzeyde Türkiye, doğuda İran, güneydoğuda Kuveyt, güneyde Suudi Arabistan, güneybatıda Ürdün, batıda ise Suriye ile sınır komşusudur. Bağdat’a İstanbul Havalimanı’ndan her gün uçuş gerçekleşmektedir. Karayolu ile sınırımız olmasına rağmen genellikle Bağdat uçak bileti alarak havayolu ile ulaşım tercih edilmektedir.

İstanbul-Bağdat arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Bağdat arası uçakla 2 saat 17 dakika sürmektedir. 

Bağdat  Gezilecek Yerler

Yüzyıllar boyunca bir çok medeniyeti bünyesinde barındırmış, içerisinde bir çok etnik gurubu ve kültürü yaşatmış, Irak’ın en büyük kenti Bağdat, turistler için gezip görülecek bir çok eser sunmaktadır. Gelin hep birlikte Bağdat’ta gezebileceğiniz yerleri sıralayalım…

Babil Antik Kenti: Bağdat’ın 100 kilometre dışında bulunan, Akat ve Sümerler gibi çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Babil Antik Kenti Bağdat ziyaretiniz sırasında mutlaka gitmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

Abbasi Sarayı: Abbasiler döneminden günümüze kadar ulaşan sayılı yapılardan biri olan Abbasi Sarayı görkemli yapısıyla sizi tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Günümüzde üniversite olarak kullanılan yapı Bağdat’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerden…

El Askeri Camii: Şii Müslümanlar için dünyadaki ibadetler arasındaki en önemli yapıların başında gelir. Mavi renkli çinileri ve kubbesinin altın olması bu Camii’yi diğerlerinden ayıran en önemli özellikleri arasında geliyor.

Irak Ulusal Müzesi: Bağdat’ın merkezinde bulunan Müze, Irak’ta kurulmuş veya yaşamış onlarca medeniyetin eserlerini barındırıyor. 

Bağdat’ta Ne Yenir Ne İçilir?

Orta Doğu’nun en köklü ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Bağdat, tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanında mutfağı ile de adından söz ettiriyor. Bir çok kültür ile harmanlanmış yapısı Bağdat’ın mutfak kültürüne de yansımış durumda. Peki Bağdat’ta Ne Yenir Ne İçilir? Gelin hep birlikte bu soruya cevap arayalım…

Karaharman Pilavı: Halk arasında “Firik Pilavı” olarak da bilinen Karaharman Pilavı, Buğdayların ateşte yakılmasıyla hazırlanır.

Şıhılmahşi: Kelime olarak “Dolmaların Şahı” anlamına gelen bu yemek bildiğimiz Karnıyarık yemeğinden bir farkı yok. 

Tepsi Baytinijan: Kuzu etinin patlıcana sarılmasıyla yapılan Tepsi Baytinijan, Bağdat’ta hemen hemen her restoranında bulunan bir yemektir.

Zilbiye: Genellike sabah kahvaltılarında tüketilen Zilbiye, Kıyma, soğan, tuz, baharat ve bol undan yapılır.

 

Listemizde yer almayan daha onlarca Bağdat mutfağının eşsiz yemeklerini Bağdat’ı keşfettikten sonra tatmak için Bağdat uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Ankara Şehir Rehberi

Ankara, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti ve ülkenin en büyük ikinci şehridir. Ankara Şehri birçok üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır ve burada çok sayıda tarihi eser ve müze bulunmaktadır, öyle ki güvenli bir şekilde Üniversiteler Şehri veya Müzeler Şehri olarak adlandırılabilir. Pek çok yabancı turist, insanlık tarihinin Paleolitik çağa kadar uzanan ender ve değerli buluntularını barındıran Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni ziyaret etmek için Ankara'ya uğrar. Ankara, nadir görülen ve dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan bu tür cazibe merkezlerinden aldığı payla oldukça şaşaalıdır.  İç Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Doğuda Kırşehir ve Kırıkkale; batıda Eskişehir; kuzeyde Çankırı; kuzeybatıda Bolu ve güneyde Konya ve Aksaray illerine komşudur. Ankara önemli bir sanayi ve ticaret şehridir. Bunun yanı sıra buğday tarımı oldukça yaygındır. Ankara’da karasal iklim tipi görülmektedir. Yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları soğuk ve az yağışlıdır

Ankara’da Gezilecek Yerler

Anıtkabir:  Ankara'nın tepesinde yükselen en dikkat çekici modern mimari örneklerinden biri Anıtkabir olmalı. Anıt 1944-1953 yılları arasında ünlü Türk mimar Emil Onat tarafından tasarlandı. Bu anıt, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarına ev sahipliği yapmaktadır.

Ankara Kalesi: Yaklaşık yüz yıl önce kurulan Ankara kalesi, Ulus semtinin tepesinde duruyor. Bu asırlık kalede dururken, tüm Ankara şehrinin 360 derecelik bir görüntüsünü yakalayabilirsiniz. Ankara Kalesi, dört büyük duvarı ve kırk iki beşgen sütunu olan devasa bir yapıdır.Uzun yıllar boyunca çeşitli imparatorluklar tarafından yapılan çok sayıda tadilat, anıtta Roma, Osmanlı, Selçuklu ve Bizans mimari tarzlarını yansıtan benzersiz bir harmanlanmış görünüm sağlamıştır.

Rahmi M. Koç Müzesi: Dünyaca ünlü Ankara Kalesi'ne birkaç metre uzaklıkta bulunan Rahmi M. Koç Müzesi, ulaşım ve iletişim sektörüyle ilgili geniş bir ilgi çekici eser koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi: 1997'de İsviçre'de 'Yılın Müzesi' unvanıyla verilen Anadolu Medeniyetleri Müzesi, geniş bir ilgi çekici Anadolu arkeolojisi koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Eski Paleolitik çağdan günümüze kronolojik olarak düzenlenen bu eserler, bu müzenin en önemli cazibesini oluşturmaktadır.

Eymir Gölü: Ankara şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Eymir Gölü, doğa severler için bir cennettir. Sakin bir doğal ortam sunan bu güzel mekan, günlük şehir hayatının trafikten, gürültüsünden, gerginliğinden ve kaosundan kaçmak isteyenleri kendine çekiyor.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi: Türkiye'de türünün ilk konsepti olarak kabul edilen ünlü Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Ankara'nın gerçek bir eski hapishanesi. 81 yıldan fazla bir süredir ülkenin bir dizi tanınmış siyasi aktivisti ve gazetecisine ev sahipliği yaptığı biliniyor.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store