0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Adana - Erbil Uçak Bileti

Adana - Erbil uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Adana Şehir Rehberi

Adana, doğal ve tarihi güzelliklere sahip Akdeniz bölgesinin en gelişmiş şehirlerinden biridir. Seyhan ve Ceyhan nehirlerine ev sahipliği yapan Adana, tarihi boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapması ve lezzetli mutfağı ile Türkiye'nin en önemli gezi yerlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Oldukça gelişmiş ve modern bir şehir olan Adana, Türkiye'nin en büyük sanayi şehirlerinden biridir. Doğası, narenciye bahçeleri, eşsiz tarihi dokusu, uluslararası festivalleri ve lezzetli mutfağı Adana'yı görülmeye değer kılıyor. dana ve çevresinde yapılan arkeolojik çalışmalar, bölgenin eski çağlardan beri yerleşim yeri olarak kullanıldığını ortaya çıkarmıştır. En kesin tarih Kitvanza Krallığı ile başlar. Bu Krallık MÖ 1335 yılında Hititlerin egemenliğine girmiştir. Adana, zamanla Kue Krallığı, Asur Krallığı, Klikya, Persler, Makedonlar, Seleukoslar ve Romalılar da dahil olmak üzere başka krallıklara da ev sahipliği yapmıştır. Adana uçak bileti ile Akdeniz’in incisi Adana’ya seyahat edebilirsiniz. Şehirde çok sayıda cami, köprü, kilise, han, hamam ve müze bulunuyor. Toros Dağları'ndaki yüksek alanlar trekking, yayla turizmi, av turizmi için oldukça iyidir. 

 

Adana’ya Nasıl Gidilir?

Akdeniz bölgesinde yer alan Adana, Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde yer alan doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Adana’ya seyahat etmek için Adana şehrinde bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Adana uçak bileti sayesinde Adana’ya seyahat edebilirsiniz.

 

Adana Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Adana, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Adana uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Adana’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Adana Sinema Müzesi: Adana, Türk Sinemasının gelişimine büyük katkı sağlayan çok sayıda yönetmen, oyuncu ve yapımcı yetiştirmiştir. Adana Sinema Müzesi, bünyesinde Türk Sinema  tarihine ait heykeller, filmlere ait bilgiler, fotoğrafları barındırmaktadır. Müze, Seyhan Nehri'nin kıyısında yer almakta ve şehir merkezine yürüme mesafesindedir.

Ulu Camii: Ulu Camii 16 yüz yılda inşa edilmiş Selçuklu, Memlûklu ve Osmanlılar Dönem'lerine ait mimarî karakterleri üzerinde toplayan bu eserin üç ayrı kitabesinden, ilk defa 1513 yıllarında Ramazan oğlu Halil Bey tarafından inşasına başlandığı, 1541 yılında Halil Beyin oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından bitirilerek ibadete açıldığı anlaşılmaktadır. 1998 yılında Sabancı Merkez Camii tamamlanana kadar Adana'nın en büyük camisi olmuştur. Caminin yanında bir de dervişlere ev sahipliği yapan bir medrese bulunmaktadır. 

Büyük Saat Kulesi: Büyük Saat Kulesi, Türkiye'nin en yüksek saat kulesidir ve 1882'de yapılmıştır. Kule 32 metre yüksekliğe sahiptir. Kule Ulucami semtinde yer almaktadır. 

Adana Sabancı Merkez Camii: Adana Sabancı Merkez Camii, modern Türk mimarisinin harika bir örneğidir. Cami, şehrin kalbinde yer almaktadır. 

Taş Köprü: MS 2. yüzyılda Seyhan Nehri üzerine inşa edilmiş antik bir Roma taş köprüsüdür. Bu köprü, Akdeniz'den Anadolu ve İran'a uzanan eski ticaret ve iş yollarının ana bağlantısı olarak kabul edildiğinden, büyük tarihsel öneme sahiptir.

Misis Antik Kenti: 3000 yıllık geçmişi ile tarihi adı Mepsos adlı kahramandan gelmektedir. Ayrıca Nuh Peygamber'in hikayesini anlatan değerli mozaikler de bulunmaktadır. Adana geziniz sırasında ziyaret etmeniz gereken yerler arasında ilk başta gelmektedir.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Erbil Şehir Rehberi

Irak’ın Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından yönetilen Erbil, aynı zamanda bölgenin Bağdat, Basra ve Musul’dan sonra en büyük şehridir. Bağdat’a 360 km Musul’a 90 km mesafede yer alan şehir, 5 milyon nüfusuyla bölgenin en yaşanabilir şehirleri arasındadır. İlk yerleşiminin Asurlar zamanına kadar uzadığı Erbil, tarih boyunca birçok ticaret merkezinin ve ulaşım yollarının kavşak noktası haline gelmiştir. 19. yüzyıl başlarına kadar Osmanlı devletine bağlı Bağdat’ın bir kazası olarak idare edilmiş. Bölgesel Kürt Yönetimi’nin başkenti olduğunda, Irak petrol gelirlerinin yüzde 17’sini almıştır. Kent yapılan imar ve  inşa edilen yeni binalar ile modern bir görünüme ulaşmıştır.

 

Erbil Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Erbil, Irak’ın Kuzeydoğu bölgesinde yer alan Bölgesel Kürt Yönetimi’nin başkenti olan bir şehirdir. 40.643 km2 yüzölçümüne sahip olan şehrin nüfusu 5 milyona yakındır. Şehir’de genellikle Arapça ve Kürtçe dilleri kullanılır. Resmi para birimi Irak Dinarı olan Erbil, bölgenin en gelişmiş şehridir. Erbil uçak bileti alarak Erbil’i ziyaret edebilir ve şehri gezebilirsiniz.

Erbil’e Nasıl Gidilir?

Bölgesel Kürt Yönetimi’nin başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Erbil’e, İstanbul Havalimanı’ndan uçuş gerçekleşmektedir. Karayolu ile sınırımız olmasına rağmen genellikle Erbil uçak bileti alarak Erbil Uluslararası Havalimanı’na havayolu ile ulaşım tercih edilmektedir.

İstanbul-Erbil arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Erbil arası uçakla 2 saat 30 dakika sürmektedir. 

Erbil  Gezilecek Yerler

Bağdat’a 360 km Musul’a 90 km mesafede yer alan Erbil, 5 milyon nüfusuyla bölgenin en güzel ve yaşanabilir şehridir.  Anadolu’dan Bağdat’a giden önemli ticaret yolları üzerinde bulunduğu için oldukça zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olan Erbil, bölgede gezip görülmesi gereken ender yerler arasındadır. Gelin hep birlikle Erbil’de gezebileceğiniz yerlere göz atalım…

Erbil Kalesi: Erbil’in şehir merkezinde yer alan Kale, geçmişten günümüze kadar birçok savaşa tanıklık etmiştir. 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklenen yapı bölgenin en çok turist çeken yapılarının başında geliyor.

Erbil Taş Müzesi: 3 farklı devre ait taşların sergilendiği bu Müze, birbirinden değişik özellikte taşı ve kayaçları bünyesinde barındırıyor.

Sami Abdulrahman Park: 800 dönümlük büyük bir arazi üzerine kurulmuş olan  Sami Abdulrahman Park,Oyun alanları, futbol sahaları, restoranlar, kafeleri ile şehrin cazibe merkezi altındadır.

 

Erbil’e Ne Yenir Ne İçilir?

Irak’ın köklü ve birçok medeniyetin kavşak noktası olan Erbil, tarihi ve kültürel özelliklerinin yanında mutfağı ile de adından söz ettiriyor. Birçok kültür ile harmanlanmış yapısı Erbil’in mutfak kültürüne de yansımış durumda. Peki Erbil’de Ne Yenir Ne İçilir? Gelin hep birlikte bu soruya cevap arayalım…

Erbil Kebabı: Patates, kıyma ve maydanozla hazırlanan Erbil Kebabı, bölgede bulunan tüm restoranların menüsünde bulunabilir. Köfte gibi kızartılarak pişirilen Erbil Kebabı bölgede en çok tercih edilen lezzetler arasında bulunuyor.

Salatalık Dolması:  Salatalığın içinin oyularak içine bildiğimiz dolma harcı konularak pişirilir. Erbil mutfağında oldukça çok tüketilen bu dolma türü farklı lezzet arayanların vazgeçilmezi konumunda.

Küpe: Bağırsak ve işkembe temizlendikten sonra hazırlanan Küpe, şırdan ve mumbar türünde olan yemektir.

Kubbe Çorbası: Kıymadan yapılan minik köfteler çorbanın içine atılarak birlikte

 

Listemizde yer almayan daha onlarca Erbil mutfağının eşsiz yemeklerini Erbil’i keşfettikten sonra tatmak için Erbil uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

 

 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store