Her ne kadar ülke bir iç savaş geçirip bir çok yapısı hasar görse de tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Irak, günümüzde bir çok yapı ve eseri korumayı başarmıştır. Bu eser ve yapılardan ön plana çıkanlar hakkında kısa ve öz bilgi vererek diğerlerini sizlere listeleyelim. 

Irak Ulusal Müzesi / Bağdat

Diğer adıyla Bağdat Müzesi olarak da bilinen müze, Mezopotamya medeniyetlerinden günümüze kadar ulaşmış eserler sergilenir. Irak iç savaşında yağmanmış olsada Uluslararası çabalar sonucunda bazı eserler tekrar müzeye getirtilmiştir.

Şehit Anıtı / Bağdat

İran-Irak Savaşı’nda hayatını kaybeden askerler için İsmail Fettah adlı Iraklı heykeltıraş tarafından 1983 yılında yapılmıştır.

Hayvanat Bahçesi / Bağdat

 Bağdat’ta bulunan bu hayvanat bahçesi şehrin tanıtımı için önemli bir rol üstlenmiş, ülkeye gelen turistlerin uğrak noktası haline gelmiştir.

Abbasi Sarayı/ Bağdat

Abbasi döneminden izler taşıyan saray günümüzde Üniversite olarak kullanıyor. Geniş bir avluya sahip olan yapı Irak’ta görülmesi gereken yerler arasında…

Al-Faw Sarayı  / Bağdat

Halk arasında Su Sarayı olarak da bilinir. Irak’ın İran’a karşı zafer kazanmasından sonra inşa edilmiştir.

Sinbad Adası / Basra

 Bin Bir Gece Masallarının hiç unutulmayan kahramanı denizci Sinbad’ın adası, Basra’da Dicle ve Fırat nehirlerinin birleştiği yer olan Şattülarap’da bulunuyor.

Erbil Kalesi

 Erbil’in şehir merkezinde yer alan Kale, geçmişten günümüze kadar birçok savaşa tanıklık etmiştir. 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklenen yapı bölgenin en çok turist çeken yapılarının başında geliyor.

Erbil Taş Müzesi

 3 farklı devre ait taşların sergilendiği bu Müze, birbirinden değişik özellikte taşı ve kayaçları bünyesinde barındırıyor.

Sami Abdulrahman Park

 800 dönümlük büyük bir arazi üzerine kurulmuş olan  Sami Abdulrahman Park,Oyun alanları, futbol sahaları, restoranlar, kafeleri ile şehrin cazibe merkezi altındadır.

Kategoriler: Seyahat Rehberi